Vrijmarkt @de Wiekslag van 10.00 uur – 12.00 uur
# voor jong en oud
# voor iedereen die iets wil verkopen, laten zien, of delen
# voor bedrijf/hobby
# geen consumptie verkoop
# opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

13.30 uur – 18.00 uur Dobbeltocht op de fiets
# inschrijven vanaf 13.15 uur
# start vanaf de Wiekslag
# inclusief vermaak en wat te drinken
# met leuke activiteiten voor kinderen
# met medewerking van diverse Wapserveense bedrijven
# geschikt voor jong en oud

De inwoners hebben van zich laten horen, u heeft er wellicht over gelezen of ons gezien op de kerstfair. Nu is het tijd voor een vervolg!

Komt allen om de ideeën en verhalen van én door de inwoners een vervolg te geven. Met welke plannen maken we Wapserveen, ons dorp, nog mooier de komende tijd? Wat moeten we behouden en waar gaan we ons voor inzetten? Welke initiatieven gaan we uitvoeren, waar liggen de prioriteiten?

Vragen die wij graag samen met u beantwoorden, want: Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Waar?
De Wiekslag

Wanneer?
28 maart vanaf 20.00 uur

Dorpsgemeenschap Wapserveen is, zoals aangekondigd bij de jaarvergadering, bezig met het opzetten buurtpreventie met WhatsApp.

U weet zelf wat normaal in uw wijk/straat. U weet wanneer er bekende of onbekende mensen langslopen. Of welke plekken logisch zijn om met een auto stil te staan. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Via een WhatsApp-groep kunt u dit soort verdachte situaties delen met uw buren verderop. WhatsApp is een gratis berichtendienst voor mensen met een smartphone. Er zijn in de gemeente in verschillende buurten en/of wijken WhatsApp-groepen actief. In zo’n groep wisselen buurtbewoners snel informatie uit over verdachte situaties in de eigen straat of wijk. Op deze manier helpen inwoners de politie bij het signaleren van verdachte situaties.

Spelregels en voorwaarden Whatsapp-groepen

Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar. Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd in de wijk.

De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt.

Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR-afkorting: S = Signaleer; A = Alarmeer 112; A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen (alleen actuele meldingen*); R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.

De bedoeling is dat we de plannen van de verdachte persoon verstoren (‘zaak stuk maken’). Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon. Wil je dit, maar durf je niet alleen? Vraag iemand uit de groep om samen te gaan. Laat door middel van een Whatsapp-bericht aan elkaar weten dat 112 al gebeld is! Voorkom een regen van 112-meldingen. Let op het taalgebruik. Niet vloeken, schelden, discrimineren en dergelijke. Speel geen eigen rechter en overtreedt geen regels/wetten. Dus ook geen mobiele telefoon vasthouden tijdens het besturen van een voertuig. Het versturen van foto’s van een verdachte is alleen toegestaan voor het verstrekken van een signalement, wanneer dit voor de melding noodzakelijk/van meerwaarde is. Daderkenmerken zoals geslacht, huidskleur, lengte en gezicht kunnen ook goed beschreven worden. Denk bij voertuigen aan: kleur, merk, type en kenteken.

Gebruik deze Whatsapp-groep(en) alleen waar het voor bedoeld is en niet voor onderling contact/privéberichten. *inbraken en poging inbraken waarbij geen dader(s) in beeld zijn, horen niet thuis in de Whatsapp-groep.

Er moeten geen randzaken in de WhatsApp-groep worden gezet. Duidelijk moet zijn dat alleen zaken die direct betrekking hebben op veiligheid en verdachte situaties in de wijk in de WhatsApp terechtkomen. Dus niet: het doorgeven van een deur aan deur collecte of losliggende stoeptegels. Bij ‘vervuiling’ van de app bestaat de kans dat mensen de groep verlaten. Algemene meldingen vanuit de politie en meldingen over eerdere misdrijven horen eveneens niet in de WhatsApp thuis. Dit kan namelijk het veiligheidsgevoel verkleinen, omdat het gevoel kan ontstaan dat het onveilig is in een wijk terwijl dit objectief gezien meevalt. Uiteindelijk wordt hiermee het tegenovergestelde bereikt van waar de WhatsApp voor in het leven is geroepen. Bottomline: alleen acute meldingen waar bewoners op dat moment iets mee kunnen.

 

Wilt u zich aanmelden als deelnemer of als beheerder van een buurt/groep, neem dan contact op met Dorpsgemeenschap Wapserveen

Er wordt dit keer ook in het najaar een ochtend heideopschonen georganiseerd in de omgeving van Wapserveen. Ditmaal zal de heide nabij de Studentenkampweg aan de beurt zijn. Gezamenlijk de handen uit de mouwen steken om de heide te schonen van ongewenst opschot.

Voor gereedschap wordt gezorgt door Landschap beheer Drenthe en ook de inwendige mens zal verzorgt worden.

De ochtend zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober, vertek vanaf De Wiekslag vom 9:00 uur.

Cursus Drents in Wapserveen

Het Huus van de Taol is de streektaalinstelling in Drenthe. Als u vragen heeft over de Drentse taal kunt u terecht op de website www.huusvandetaol.nl, maar een mailtje of telefoontje wordt ook vrijwel direct beantwoord.

Het huus van de Taol organiseert ook cursussen over de Drentse taal en cultuur.

Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die zich interesseert voor de Drentse taal en cultuur, dus zowel voor mensen die geboren en getogen zijn in Drenthe als voor mensen die zich net gevestigd hebben in de provincie. In het Drents:

Olddrenten en Neidrenten.

Het Huus van de Taol beschikt voor het geven van deze cursussen over gediplomeerde docenten die de stof op een aantrekkelijke en afwisselende manier aanbieden. De cursussen worden gegeven in het Drents. Dat is voor mensen die de Drentse taal niet machtig zijn eventjes lastig. De ervaring leert echter dat het Drents na een korte gewenningsperiode nauwelijks nog een struikelblok is.

We zijn van plan om in oktober en november 2016 een Drenthecursus te houden in dorpshuis De Wiekslag in Wapserveen. Er zijn ongeveer tien cursisten nodig voor een dergelijke cursus die acht weken duurt en slechts 55 euro per persoon kost, inclusief cursusboeken.

Als u mee wilt doen, kunt u een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen of meer informatie kunt u bellen of mailen met het Huus van de Taol: 0593-371010 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A.u.b. op korte termijn reageren!

Dorpsgemeenschap Wapserveen organiseert in samenwerking met de activiteitencommissie De Wiekslag een avond-GPS tocht op 1 oktober voor personen van 15 jaar en ouder. Aanvang 19.30 uur in De Wiekslag. De tocht zal in de avonduren plaatsvinden en ca 5 km lang zijn.

Aan de deelname zijn kosten van € 5,= verbonden ivm gebruik GPS en een consumptie.Tijdens de speurtocht moeten er opdrachten / multiple choice vragen
worden uitgevoerd/ beantwoord. Er wordt in groepjes van max 5 personen gelopen daarom kan men zich ook als groep van max 5 pers inschrijven.

Aanmelden via mailadres van Dorpsgemeenschap of telefonisch bij Jeannet Stellink 0521 - 321 459 of Geesje Hendriks tel 0521- 321 247

Egbertje Leutscher –de Vries heeft vele jaren op Wapserveen gewoond. Aan het eind van haar leven was ze de oudste inwoner van Nederland. Aan de hand van haar leven is een fietsroute gemaakt. Dorpsgemeenschap Wapserveen wil deze route graag samen met u fietsen op zondag 18 september. Familie van mw. Leutscher zal meefietsen en
onderweg uitleg geven. We vertrekken om 13.30 uur vanaf De Wiekslag.

De vakantie periode is aangebroken. Dat betekend dat ook voor de Dorpsgemeenschap Wapserveen het even een rustige periode is. Dat wil echter niet zeggen dat er achter de schermen niets gebeurd. We zijn al druk bezig geweest met het programma voor na de vakantie.

Begin septemebr zal er weer een nieuwsbrief verschijnen. Verenigingen zullen binnenkort een mail ontvangen of er een artikel van hen in de nieuwsbrief opgenomen kan worden. Mocht u zelf een item hebben wat u in de nieuwsbrief opgenomen wilt hebben, mail dit dan naar de Dorpsgemeenschap.

Verder staat er voor 18 september de fietstocht "De levensroute van Egbertje Leutscher-de Vries" op het programma. Op 1 oktober is er een avond/nacht spektakel te verwachten wat in samenwerking met de activiteitencommissie De Wiekslag wordt georganiseerd. Eind oktober is er weer een ochtend heideopschonen.

U leest het; we zitten niet stil. En dan gaan we ook nog aan de gang met een update van het Dorpsplan! In de volgende nieuwsbrief leest u er vast meer over.

voor nu een fijne vakantie!

 

Dorpsgemeenschap Wapserveen

 

 

 

Update stand van zaken Gladsvezel:

Vrijdag 29-07 zijn de definitieve cijfers van de aannemer gekomen. Deze cijfers komen overeen met onze verwachtingen dus dat is gunstig. Het lijkt er ook op dat de meeste adressen meteen naast de oorspronkelijke lijn, waarbij de bewoners een abonnement wilden, ook meegenomen kunnen worden. We willen als bestuur van Westerveld op Glas daarom meteen na de vakanties een besluit over nemen of de cijfers gunstig genoeg zijn om te kunnen aanleggen.
Hiernaast hebben we mede door de vakanties nog geen uitsluitsel van de Provincie over welk deel van het gebied van de eerste fase nu wit en welke grijs is. Dit is van belang voor de financiering.
U moet helaas daarom geduld hebben tot eind augustus voordat we u uitsluitsel kunnen geven of we kunnen gaan aanleggen.    

Abonnementen kunnen nog steeds afgesloten worden totdat we bij u in de buurt gaan aanleggen. Via de website www.westerveldopglas.nl houden we u op de hoogte.

Unieke kans voor aanleg van snel internet in Westerveld

Snel internet(breedband) neemt een steeds belangrijkere rol in bij zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid. Naast internet, telefonie en televisie zijn er tal van nieuwe toepassingen waarvoor u het internet gebruikt, Denk bijvoorbeeld aan langer zelfstandig thuis wonen met zorg op afstand, de digitale leeromgeving in het onderwijs en de digitale loketten van de overheid. Om te kunnen voorzien in deze behoefte is glasvezel belangrijk voor iedereen! Voor commerciële partijen is de aanleg van glasvezelnetwerken in een dunbevolkt gebied als Westerveld niet interessant, omdat de aanlegkosten te hoog zijn en de verwachte opbrengsten te laag. Westerveld op Glas,een stichting zonder winstoogmerk, is opgericht om de inwoners van Westerveld toch te kunnen aansluiten op deze belangrijke voorziening. U krijgt nu die unieke kans om aan te sluiten.

Wat gaat er gebeuren?

Kiest u nu voor een abonnement op de glasvezel dan zult u straks kosteloos aangesloten worden op de glasvezel. ln tegenstelling tot andere initiatieven, betaalt u geen éénmalige aanlegkosten. Met deze aanleg zal worden begonnen ln de gebieden Lheebroek, Lhee, Stroovledder, Wittelte en Wapserveen. De prijzen per maand zijn € 56,00 inclusief BTW voor 150 MB internet (up en down) tot € 72,00 voor een volledig pakket (internet, bellen en interactieve HD TV). Enige voorwaarde voor de start van de aanleg is dat minimaal 70% van de inwoners van deze gebieden een abonnement dient af te sluiten op de glasvezel.

Uitnodiging

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan één van onze informatieavonden. Tijdens de presentatie hoort u welke voordelen glasvezel u biedt en wat de mogelijkheden zijn. Ook de provider zal aanwezig zijn. U bent van harte welkom op één van onderstaande momenten:

Lhee; Dinsdag 7 juni 2016 20.00 uur Hotel de Borken, Lheebroek 33

Wapserveen; Donderdag 9 juni 2016 20.00 uur Dorpshuis de Wiekslag, Oude Dijk 57

Daarnaast organiseren wij een vijftal Inschrijfmomenten. Hier kunt u binnenlopen voor meer informatie en hulp bij het inschrijven voor een abonnement:

Lheebroek Maandag 13 juni 2016 19-21 uur Camping Meistershof, Lheebroek 33

Wapserveen Woensdag 15 juni 2016 19-21 uur Dorpshuis de Wiekslag,Oude Dijk 57

Lhee Dinsdag 21 juni 2016 79-27 uur Hotel de Borken, Lhee 76

Wittelte Woensdag 22 juni 2076 19-21 uur Potstal, Wapserveenseweg 1

Stroovledder Donderdag 23 juni 2016 19-21 uur Stroodrie, Stroovledder 3

 

Graag tot ziens !

Met vriendelijke groet,

Frank Geukers

Voorzitter Stichting Westerveld op Glas

iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 

 

 

De weersvoorspellingen waren dramatisch, maar op Koningsdag zelf viel het weer gelukkig mee. De dag begon traditiegetrouw met een Vrijmarkt. Ondanks het geringe aanbod van verkoopwaar, waren er wel veel bezoekers en werd het gezellig druk. Naar verluid is er toch goede handel gedreven. Zoals ieder jaar is het springkussen een topper onder de jongsten.

De middag stond in het teken van de fietstocht. De diverse weerapp's gaven redelijk weer aan dus er kon gefietst worden. Een kleine groep fanatiekelingen had de moed gevonden om te gaan fietsen, een flinke tocht langs Doldersum en Wateren. Eenmaal (droog !) terug kon in De Wiekslag punten verzameld worden door spellen en puzzels. De prijzen vielen in de familie Koning.

De foto's van deze dag staan op de site!

De afsluiting van de provinciale weg N353 (Van Helomaweg) ter hoogte van de brug bij Wapserveen is verlengd met vier weken en duurt nog tot en met vrijdag 27 mei. De bouw van de nieuw brug over de Wapserveensche Aa heeft vertraging opgelopen door een aantal tegenvallers.

De werkzaamheden aan de brug zijn al vroeg in het jaar, op 15 februari begonnen. Het was de bedoeling met de werkzaamheden klaar te zijn op 29 april, zodat landbouwers zo weinig mogelijk hinder zou ondervinden van de afsluiting. Helaas is er toch vertraging opgetreden door een samenloop van omstandigheden. Zo is de beginperiode van de werkzaamheden erg nat geweest, waardoor er water in de bouwput kwam te staan. Ook blijken niet alle benodigde onderdelen tijdig geleverd te kunnen worden.

De omleiding voor het gemotoriseerde verkeer blijft geldig tot en met 27 mei. Deze loopt via de N855 en de A32. Fietsers en bromfietsers kunnen de noodbrug blijven gebruiken.

Voor meer informatie over de nieuwe brug zie www.verkeer.drenthe.nl.

De gemeente Westerveld heeft opdracht gegeven om de vloer in de sportzaal van de Wiekslag te vervangen. Dit zal gebeuren in de weken 25, 26 en 27 (20 juni t/m 8 juli 2016). Dit houdt in dat gebruikers deze weken geen gebruik kunnen maken van de sportzaal. Deze periode is gekozen omdat er dan nog minimaal gebruik wordt gemaakt van de gymzaal. Als de nieuwe vloer erin ligt, dan kan er weer volop gebruik gemaakt worden van de sportzaal.

Traditiegetrouw organiseert Dorpsgemeenschap Wapserveen op Koningsdag weer de nodige activiteiten voor inwoners van Wapserveen. Tussen 10 en 11.30 uur is er weer een vrijmarkt in De Wiekslag, waar zowel oud als jong weer spullen te koop kan aanbieden. We hopen op levendige handel. Voor de kleintjes is er een springkussen. Verkoop van eet- en drinkwaren is niet toegestaan. Na de middag begint om 13.30 uur de fietstocht. Ditmaal staat deze in het teken van de Olympische spelen. Onderweg is een stop met spellen en de nodige versnaperingen.  Na afloop is er in De Wiekslag nog een gezellig samenzijn en volgt de prijsuitreiking. Deelname aan deze dag is voor eigen risico.
Wij hopen op mooi weer en grote opkomst. Tot dan!
 

Hoewel het aankomende zaterdag mooi weer lijkt te worden, gaat de Heideopschoondag zaterdag 12 maart NIET door.

Het stuk heide nabij de Studentenkampweg waar we wilden opschonen is namelijk te nat en daardoor onbegaanbaar. We hebben geprobeert om een nieuwe lokatie, ten zuiden van de parkeerplaats aan het eind van de Schipslootweg, te regelen, maar helaas krijgen we de toestemming van Defensie niet op tijd rond.
Dat betekend dat we het opschonen dit voorjaar moeten afblazen.

We kijken of we dit najaar alsnog een opschoondag kunnen organiseren.

Zoals u wellicht al gemerkt heeft, rijdt de buslijn 35 Beilen – Steenwijk vv per 18 januari niet meer via Kallenkote en Wapserveen. De reden hiervoor is te weinig reizigers. De vervallen haltes worden nu aangedaan door de LijnBelBus 235! Hiervoor dient uiterlijk 1 uur van te voren te worden gereserveerd via telefoonnummer: 0900 040 0359. De bus rijdt dus nog wel via Wapserveen, maar alleen als u 1 uur vooraf belt!

Verder wordt voor lijn 35 verwezen naar de bestaande haltes: FREDERIKSOORD: Beukenlaan of STEENWIJK: Station.

info bij Qbuzz

De provincie Drenthe gaat werkzaamheden uitvoeren aan de brug met stuw in de provinciale weg N353, Van Helomaweg over de Wapserveense Aa.

Hiervoor zal de weg worden afgesloten ter hoogte van de brug voor gemororiseerd verkeer. Voor voetgangers en (brom)fietsers zal een noodbrug worden aangelegd.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen 15 februari en 29 april 2016.

Voor gemotoriseerd verkeer komt er een omleiding via de N855 en de A32. Meer info kunt u na de start van de werkzaamheden vinden op www.verkeer.drenthe.nl of u kunt contact opnemen met de projectleider, dhr. Wouda, 0592-365739.

De brief over de werkzaamheden kunt u hier lezen.

 

 

 

De grond is er, er is behoefte, de gemeente ondersteunt het, nu nog serieus geïnteresseerden en dan kan een bouwgroep aan de slag met het realiseren van nieuwbouwwoningen in Wapserveen.

Dorpsgemeenschap Wapserveen zet zich er voor in om de zo gewenste nieuwbouwwoningen te realiseren. Jeannet Stellink: “Uit de bewonersenquête die we in 2013 deden voor het dorpsplan bleek dat er behoefte is aan betaalbare woningen. Veel jongeren willen bijvoorbeeld graag in Wapserveen blijven wonen. En ook jonge gezinnen zijn geïnteresseerd in een betaalbare woning. Er zijn hier weinig mogelijkheden voor mensen met een smalle beurs, zeker nu de woningcorporatie alle vrijkomende huurwoningen verkoopt. Als dorpsgemeenschap vonden wij dat we daar iets mee moesten doen.”

Lees meer...

Dorpsgemeenschap Wapserveen organiseert in maart weer een tweetal activiteiten:

Verkeersquiz 10 maart 2016

Verfris uw verkeerskennis door mee te doen aan de Verkeersquiz 2016

DGW organiseert i.s.m. VVN(Veilig Verkeer Nederland), afd Westerveld weer verkeersquizzen.
Deelnemers wordt de mogelijkheid geboden om hun actuele kennis van de verkeersregels te testen c.q. op te frissen.
In Havelte, Diever, Dwingeloo, Vledder en Wapserveen worden voorrondes gehouden. De drie beste teams van elke voorronde gaan over naar de finale. Ieder team bestaat uit drie personen, die individueel een aantal verkeersvragen moeten beantwoorden. Het eindresultaat van de teams wordt bepaald door de gezamenlijke score van het team. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen, familie, buren of kennissen, als je maar een team vormt van 3 personen. Alle vragen van de quiz worden na de quiz uitgebreid besproken en uitgelegd door rijschool Meneer Verkeer Rijopleidingen uit Geeuwenbrug(Dwingeloo). De quizzen worden financieel ondersteund door : Provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld.
De Hoofdprijs is voor het hele team (3 pers) een: Anti-slipcursus

De voorrondes worden gehouden op:
Donderdag 11/02 Dwingeloo in hotel De Drift aanvang 20.00 uur
Donderdag 18/02 Diever in het Dingspilhuus aanvang 20.00 uur
Donderdag 25/02 Vledder in de Tippe aanvang 20.00 uur
Donderdag 10/03 Wapserveen in de Wiekslag aanvang 20.00 uur
Donderdag 17/03 Havelte in de Veldkei aanvang 20.00 uur

De finale : Woensdag 23/3 Dorpshuis “Oens Huus in Wapse
Aanvang 20.00 uur

opgave per team vooraf bij DGW

Heideopschonen 12 maart 2016

Zoals gebruikelijk wil DGW ook dit jaar weer een stuk heide ten zuiden van Wapserveen ontdoen van ongewenste begroeiing om zo het open karakter van de heide te bevorderen.

Ook u kunt dit jaar weer helpen met het opschonen van de heide. Het opschonen staat onder leiding van Landschaps beheer Drenthe die ons voorziet van de benodigde materialen. DGW zal voor de inwendige mens zorgen.

Opgave graag vooraf bij DGW.

 

Er zal nog een flyer over de streek verspreidt worden.

Momenteel wordt door de gemeente werkzaamheden uitgevoerd aan De Wiekslag. Hierdoor kunnen gebruikers enige overlast ondervinden.

In de ontmoetingsruimte zijn de flexibele paneelwanden inmiddels vervangen.Ook is in deze ruimte het plafond vervangen door een nieuwe systeem plafond en is de vloerbedekking verwijderd en vervangen door een nieuwe pvc-vloer gelegd.

Ook de bar is aangepast worden zodat er meer plaats in de ontmoetingsruimte ontstaat.

De kleedkamers zijn onder handen genomen. Het sanitair, inclusief installaties zijn vervangen en doucheruimtes zijn voorzien van nieuwe tegels.Tevens zijn er ook in de kleedkamers en in de gang van het sportgedeelte nieuwe systeem plafonds aangebracht.

Wij vragen uw begrip voor eventuele rommel en overlast de komende periode! Werkzaamheden kunnen niet zonder enige hinder plaatsvinden en we doen ons uiterste best om zaken goed en gecoördineerd te laten verlopen.

Het resultaat mag er nu al zijn!

Dorpsgemeenschap Wapserveen heeft samen met OBS Wapserveen, Dorpsbelang Kallenkote, ondernemers uit Kallenkote en het voortgezet onderwijs in Steenwijk, een brief gestuurd naar de gemeente Steenwijkerland. In deze brief wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van fietsers (met name schooljeugd) op de route Wapserveen-Kallenkote-Steenwijk. De slechte staat van de weg en bermen en het aanwezige landbouwverkeer zorgen voor een onveilige en verre van comfortabele fietsroute.

De gemeente Steenwijkerland heeft in het door haar opgestelde "Fietsplan Steenwijkerland" aangegeven zich te willen in te zetten voor het verbeteren van de kwaliteit van het bestaande fietsnetwerk. In het plan wordt bijzondere aandacht gevraagd voor schoolfietsroutes over smalle wegen in buitengebied. Deze fietsroute is daarbij al aangegeven als wens voor verbetering.

Dorpsgemeenschap Wapserveen en de mede-ondertekenaars willen bij de gemeente Steenwijkerland vragen deze fietsroute goed te beschouwen en de verantwoordelijkheid in het kader van verkeersveiligheid te nemen.

De brief is een uitnodiging voor een gesprek om te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor verbetering van deze situatie.

Het gesprek met de gemeente is inmiddels geweest. Het was een orienterend gesprek, waarbij vanuit 'beide kanten' ideeen en wensen zijn besproken.

Volgend jaar zal er verder gesproken worden of de mogelijkheden.

 

Zoals je vast al gezien hebt is de entree al behoorlijk veranderd en hebben we met elkaar een mooi stukje werk verzet.
Er wordt nog druk gewerkt achter de schermen aan de uitwerking van verschillende onderdelen, zoals bebording, amphi-theater, klimwand enz. enz.
 
Voor de komende periode staan er een paar onderdelen in de planning.
1.    Verlichting
2.    Aan- & herplanten en afwerken speelheuvel
3.    Buitenmeubilair
 
Heb je zin en kun je tijd maken om te helpen op welk onderdeel dan, GRAAG !
We kunnen dan weer een volgende stap zetten in de ontwikkeling van ons plein.
 
We willen proberen dit te doen op 14 of 21 november a.s.
 
Geef aan op welke datum en welk dagdeel je kunt helpen, wat je kan of wil doen en dan proberen wij de planning verder concreet te maken.
 
 
Zonder jullie hulp kunnen we niet.

De laatste nieuwbrief van Dorpsgemeenschap Wapserveen staat op de site! Onder het tablad Dorpsgemeenschap/Nieuwsbrief vind u de laatst verschenen nieuwsbrief.

 

De werkgroep Zorg & Steun heeft een overzicht gemaakt van vrijwillige- en professionele hulporganisaties. Wellicht dat dit kan helpen als u op zoek bent naar hulp.

Het overzicht is te vinden onder het tabblad Werkgroepen/Zorg en Steun, onderaan de betreffende pagina.

Natuurlijk kunt u altijd een van de contactpersonen benaderen voor vragen.

De winnaar van de ballonwedstrijd ten gelegenheid van het ingebruik nemen van de nieuwe website was al bekend: Mathijs Greveling.

De winnaar heeft nu ook uit handen van de Dorpsgemeenschap de beloofde beloning ontvangen.  De prijs, in de vorm van een ballon is ter beschikking gesteld door Laser idee, een bedrijf uit Wapserveen.

PhotoGrid 1444317160769


De uitslag:

1. Mathijs Greveling:   Oderwitz (D)  618 km

2. Saskia v Munster:   Kreppen (D)  591 km

3. Susan Gorte:          Koningswartha (D) 579 km

4. Laura Gorte:           Wittingen (D)  303 km

5. Alexandra Klaver:   Resthausen (D)  118 km

6. Gerjan en Irina Janssen: Lorup (D) 95 km

Het jaarprogramma 2015-2016 is onlangs weer verschenen. In het jaarprogramma staan de activiteiten van de diverse verenigingen in Wapserveen vermeldt. Ook het wekelijkse programma van activiteiten in De Wiekslag staat erin.

Het overzicht staat ook op deze site onder het tabblad "Dorpsgemeenschap".  

 

Het Dorpsplan staat nu ook op de site: onder het tabblad "Dorpsgemeenschap" kunt u het Doprsplan vinden.

In de Gelderlander van 31 juli jl. stond een column van Thomas Verbogt. Deze column "Binnenplaats" gaat over stilte.

Link naar de Column

In het project ‘Boerenlandvogels en landschap Wapserveen’ zijn maar liefst tweeëndertig erven bezocht, waarop een zogeheten erfvogelscan is uitgevoerd. Hierbij werd gekeken of de erven geschikt waren voor boerenlandvogels zoals kerkuilen, boerenzwaluwen en spotvogels. De eigenaren van deze erven kregen een individueel plan om hun erf te herinrichten en te beheren zodat het aantrekkelijk wordt voor deze vogels om in te verblijven en voedsel in te vinden. Lees meer...

Inmiddels komen de eerste berichten binnen over gevonden ballonnen van de ballonwedstrijd. De ballon die de grootste afstand, tot nu toe, heeft afgelegd, is gevonden in Oderwitz, Duitsland. De ballon heeft een afstand van 618 km afgelegd, gemeten in een rechte lijn!

Van wie deze ballon is laten we nog even geheim, binnenkort zullen we dit bekend maken.

Afstand Wapserveen - Oderwitz

De nieuwe website is gelanceerd!

Onder grote publieke belangstelling is de nieuwe website van Dorpsgemeenschap officieel online gegaan!

Na een korte speech van de voorzitter werden de eerste ballonnen de lucht in gelaten door de bouwer van de website. Daarna volgden de andere ballonnen, met de naamkaartjes. We zijn benieuwd welke ballon de grootste afstand aflegt.

Daarna was er gelegenheid om de site te bekijken.

De foto's zijn hier te bekijken

 

Het is zover; de nieuwe website van Dorpsgemeenschap Wapserveen is online!! Webdesigner Gozz uit Wapserveen heeft voor ons een prachtige site gebouwd. Met behulp van Peter Oudshoorn voor de technische ICT ondersteuning, heeft DGW nu een moderne en actuele site die u informeert over alle zaken die in en rond Wapserveen spelen en van belang voor u (kunnen) zijn.

Kijkt u gerust eens rond op de site en laat ons vooral weten wat u ervan vindt via ons Contactformulier

 

Er staan nieuwe foto's van de werkzaamheden aan het Dorpsplein op de site.

Klik hier voor de foto's.

Op de site staan foto's van Koningsdag 2015.

klik  hier voor foto's van Koningsdag 2015