Westerveld op glas

Update stand van zaken Gladsvezel:

Vrijdag 29-07 zijn de definitieve cijfers van de aannemer gekomen. Deze cijfers komen overeen met onze verwachtingen dus dat is gunstig. Het lijkt er ook op dat de meeste adressen meteen naast de oorspronkelijke lijn, waarbij de bewoners een abonnement wilden, ook meegenomen kunnen worden. We willen als bestuur van Westerveld op Glas daarom meteen na de vakanties een besluit over nemen of de cijfers gunstig genoeg zijn om te kunnen aanleggen.
Hiernaast hebben we mede door de vakanties nog geen uitsluitsel van de Provincie over welk deel van het gebied van de eerste fase nu wit en welke grijs is. Dit is van belang voor de financiering.
U moet helaas daarom geduld hebben tot eind augustus voordat we u uitsluitsel kunnen geven of we kunnen gaan aanleggen.    

Abonnementen kunnen nog steeds afgesloten worden totdat we bij u in de buurt gaan aanleggen. Via de website www.westerveldopglas.nl houden we u op de hoogte.

Unieke kans voor aanleg van snel internet in Westerveld

Snel internet(breedband) neemt een steeds belangrijkere rol in bij zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid. Naast internet, telefonie en televisie zijn er tal van nieuwe toepassingen waarvoor u het internet gebruikt, Denk bijvoorbeeld aan langer zelfstandig thuis wonen met zorg op afstand, de digitale leeromgeving in het onderwijs en de digitale loketten van de overheid. Om te kunnen voorzien in deze behoefte is glasvezel belangrijk voor iedereen! Voor commerciële partijen is de aanleg van glasvezelnetwerken in een dunbevolkt gebied als Westerveld niet interessant, omdat de aanlegkosten te hoog zijn en de verwachte opbrengsten te laag. Westerveld op Glas,een stichting zonder winstoogmerk, is opgericht om de inwoners van Westerveld toch te kunnen aansluiten op deze belangrijke voorziening. U krijgt nu die unieke kans om aan te sluiten.

Wat gaat er gebeuren?

Kiest u nu voor een abonnement op de glasvezel dan zult u straks kosteloos aangesloten worden op de glasvezel. ln tegenstelling tot andere initiatieven, betaalt u geen éénmalige aanlegkosten. Met deze aanleg zal worden begonnen ln de gebieden Lheebroek, Lhee, Stroovledder, Wittelte en Wapserveen. De prijzen per maand zijn € 56,00 inclusief BTW voor 150 MB internet (up en down) tot € 72,00 voor een volledig pakket (internet, bellen en interactieve HD TV). Enige voorwaarde voor de start van de aanleg is dat minimaal 70% van de inwoners van deze gebieden een abonnement dient af te sluiten op de glasvezel.

Uitnodiging

Wij nodigen u graag uit voor een bezoek aan één van onze informatieavonden. Tijdens de presentatie hoort u welke voordelen glasvezel u biedt en wat de mogelijkheden zijn. Ook de provider zal aanwezig zijn. U bent van harte welkom op één van onderstaande momenten:

Lhee; Dinsdag 7 juni 2016 20.00 uur Hotel de Borken, Lheebroek 33

Wapserveen; Donderdag 9 juni 2016 20.00 uur Dorpshuis de Wiekslag, Oude Dijk 57

Daarnaast organiseren wij een vijftal Inschrijfmomenten. Hier kunt u binnenlopen voor meer informatie en hulp bij het inschrijven voor een abonnement:

Lheebroek Maandag 13 juni 2016 19-21 uur Camping Meistershof, Lheebroek 33

Wapserveen Woensdag 15 juni 2016 19-21 uur Dorpshuis de Wiekslag,Oude Dijk 57

Lhee Dinsdag 21 juni 2016 79-27 uur Hotel de Borken, Lhee 76

Wittelte Woensdag 22 juni 2076 19-21 uur Potstal, Wapserveenseweg 1

Stroovledder Donderdag 23 juni 2016 19-21 uur Stroodrie, Stroovledder 3

 

Graag tot ziens !

Met vriendelijke groet,

Frank Geukers

Voorzitter Stichting Westerveld op Glas

iDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.